Catering är mer än bara mat. Det finns så mycket att välja idag. Du kan få allt från en enkel macka till trerätters middag. Du kan få allt från endast mat som du hämtar upp till ett helt event ordnat.

Man kan ha catering till sin hemmafest i trädgården. Det finns foodtrucks, restauranger som kör hem eller som man hämtar hos och de som även hyr ut personal, porslin, bord, stolar och tält.

När man ska välja vilken cateringfirma att anlita finns det ett par grundläggande saker man måste ha klart för sig innan man ens börjar välja.

  • Hur många deltagare ungefär
  • Vilken typ av mat – sittande servering, buffé, enklare plockmat stående etcetera.
  • Vill ni även ha hjälp med personal från cateringfirman eller vill ni själva servera eller har ni egen personal att hyra
  • Vill ni ha något annat extra som porslin, möbler, tält etcetera.
  • Är det något speciellt kök ni vill ha till festen, mexikanskt, italienskt, polskt etcetera.
  • Ska maten kunna allergianpassas. Ex finns det glutenfria alternativ att få.

När ni har kommit fram till dessa frågor kan ni börja med att undersöka vilka cateringfirmor det finns i er närhet som erbjuder det ni är ute efter. Läs sedan på vad tidigare kunder tycker om dessa och välj ut några för att få in en offert.

“Vi hade bokat in en foodtruck till en hemmafest. Strax innan festen fick vi ett samtal från vår hyrda foodtruck att den hade gått sönder och de inte fick igång den. De hade som tur var nära samarbete med adbildelar.se så de snabbt kunde hjälpa till med service. Foodtrucken dök upp endast 15 minuter senare så festen kunde gå av stapeln som planera” – Sofia, Djursholm

Lycka till med er fest eller ert event!